Praktijk Gu Qi - Tuina specialist

 


  

Welkom op de website van praktijk Gu Qi

Gu Qi staat binnen de chinese geneeskunde als de energie van het voedsel. Het is de  eerste aanzet van een leven in balans. 

De praktijk van Gu Qi is gericht op de chinese geneeskunde met als belangrijkste pijler Tuina. De Tuina massage en therapie zijn gericht op het herstellen van balans in het lichaam. In de praktijk word gewerkt met een pols en tong diagnose. De pols en tong vertellen alles over de balans in uw lichaam  en of deze wel of niet aanwezig is. Mocht de balans niet goed zijn dan word er gekeken welke manier van behandelen het beste bij u en uw klacht passen.

Verdere uitleg van de diverse mogelijkheden binnen de chinese geneeskunde kunt u  vinden op de website.

Mail:  info.guqi@gmail.com  

Mob:  06 18356318 


 
All pictures on the website have copyrigt. It is not allowed to use these
Hieronder een filmpje van 3 Tuina technieken: Ca fa , Gun Fa en de Rou Fa. Voor meer video's kijk bij Tuina therapie. Praktijk Gu Qi is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en bij RBCZ.Tuina Therapie en acupunctuur worden door veel aanvullende zorgverzekeringen gedeeltelijk vergoed.

Indien u twijfelt of de behandeling wordt vergoed, neem dan contact op met uw zorg verzekering. 


Alle foto's op deze website zijn  eigendom van praktijk Gu Qi.  Het is niet toegestaan om deze foto's voor een andere website, folders of andere reclamedoeleinden te gebruikenGastenboek

Joke Platerink
19-12-23 17:03:42
Mirjam je bent een topper. Je weet wat ik nodig heb. Je luistert en begrijpt! Door je voetmassages en acupunctuur krijg ik een paar dagen ontspanning, klinkt niet veel, maar voor mij een kadootje. Ook de acupunctuur en massage voor emoties was erg prettig en het gevoel daarna was, zo als ik me in geen tijden heb gevoeld. Je bezorgdheid om mij: geen blote enkels, jas dicht;-) doen mij goed. Ik hoop samen met jou nog meer stappen in de goede richting te zetten. Dank je wel, mooi mens!
Mieke Mennink
28-09-18 11:47:59
Wat doe je als je zo'n gebrek aan energie hebt dat je nauwelijks vooruit komt in het leven? En minstens 1 x per week migraine is ook niet bevordelijk voor je kwaliteit van leven. Dus je probeert van alles ... bent blij met telkens iets tijdelijke verlichting, maar je zoekt naar een structurele oplossing. Via een blog las ik over Tui Na en ik was wat gereserveerd in het begin. Maar ik merk echt vooruitgang. Neuh, ik ben na 5 behandelingen nog niet waar ik wil zijn. Maar ik moet ook van ver komen. Toch kan ik zonder overdrijven stellen, dat Mirjam me mijn leven terug geeft. Ze is zo gedreven en kundig, weet precies wat nodig is om mijn motor weer aan de gang te krijgen. Het los 'wrikken' van blokkades / knopen is soms gevoelig, maar Mirjam laat je niet tegen het plafond vliegen van de pijn. Als het te gevoelig is, zet ze eerst cupping in. Of ze gebruikt naalden (acupunctuur). En ze weet precies welke punten niet zeer doen, dus we zijn met die 'veilige' punten begonnen. Ook al heb ik ongelooflijke hekel aan naalden (als kind bijna lek geprikt in ziekenhuis), toch vind ik het bij Mirjam bijna niet eng meer. Ik heb veel vertrouwen in haar. En ze is super relaxed en nuchter. Kortom, een fantastisch mens ... wat ben ik blij dat ik haar heb leren kennen!
Carolien
11-09-17 17:09:26
Mirjam heeft me geholpen in een periode dat ik erg vermoeid was. Door haar technieken en haar goede zorg ging het al snel een stuk beter. Een mooi mens!
I Redjosentono
28-06-16 09:14:54
Via accupunctuur kwam ik bij Mirjam terecht voor een proef tuina massage voor mijn whiplash.
Behandeling is pijnlijk maar zeer effectief.
Aantal keren geweest en voel me als herboren.
Mirjam ga zo door!
henriette Doup
15-06-16 19:49:48
Eenentwintig jaar ben ik al whiplashpatiënt, vier weken geleden kwam ik Mirjam tegen in een artikel in de krant. Daar bood ze een 'uitprobeer' behandeling aan. Ik er naar toe, was zeer benieuwd naar de resultaten omdat ik al van alles had uitgeprobeerd in de loop der jaren. Maar er waren nog veel restverscheinselen overgebleven. Tjonge jonge wat doet haar behandeling pijn! Maar na drie keer benadelen merk ik al duidelijk verschil. Ik word soepeler, en heb minder stijve spieren. Geweldig. Mirjam luistert goed naar je, ik heb vertrouwen in haar. Een geweldig praktijkmens, een kundige kracht.
Marga T.
10-05-16 19:30:09
Al jaren last van stijve spieren vooral in de nek, schouders en rug.
Veel verschillende alternatieve behandelingen uitgeprobeerd. Vanaf de 1e behandeling voel ik me thuis bij Mirjam en durf ik volledig te vertrouwen op haar deskundigheid. Ze luistert goed naar de klachten voordat ze aan de behandeling begint. Tijdens de behandeling - die af en toe best wel pijnlijk is - is ze erg zorgzaam. Mirjam geeft ook veel tips voor thuis. Gisteren liep ze mee naar de auto om de handdoek die ik even als sjaal mocht gebruiken weer mee naar binnen te nemen want ik mocht vooral geen "wind" op mijn gemassseerde nekspieren krijgen. Mijn spieren worden weer soepel en ik krijg meer energie.
Super toch! Dankjewel!
Kim Kim Verheij
03-05-16 22:34:38
Neemt goed de tijd voor de tuinabehandeling. Bij iedere blokkade wil ze deze ook echt eerst weg hebben voordat ze verder je lichaam onder handen neemt.
De massage kan best pijnlijk zijn, maar het effect er ook naar. Dit werkt veel beter voor pijnlijke spieren en gewrichten dan een ontspanningsmassage. Ik ben er nu 4 keer geweest en sinds vandaag (vanochtend nog geweest) heb ik echt het gevoel dat de pijn in mijn schouder en nek minder is. Echt een verlichting!
D B
09-04-16 21:24:10
Mirjam bedankt.
Vind je betrokken en kundig.
Je neemt tijd en na de Tuina massage;
heel ontspannen en het voelt veel soepeler.
Je denkt mee en draagt aan waar ik wat aan heb.
Fijn dat je dicht in de buurt behandelt,
zeker na behandeling fijn geen lange reistijd.
Kom zeker weer terug en beveel je aan.
Saskia J.
13-11-15 17:11:13
Mirjam is een zeer kundige vrouw, je voelt je begrepen en ze heeft echt een luisterend oor.
Kwam met diverse klachten, en ze kon ook meteen vertellen wat de problemen waren.
Je komt als herboren weer naar buiten.
Kom je er zelf niet meer uit dan raad ik je zeker aan om eens een paar afpraken te maken bij Mirjam en je zult zien dat het heel veel verlichting gaat brengen
cbh
28-10-15 15:42:47
Met lage rugklachten ben ik bij Miriam terechtgekomen. Mijn klacht beluisterd te hebben heeft Miriam een tuina en cuppingbehandeling gegeven. Enkele weken later nog een herhaling en mijn rug voelt weer soepel en bewegelijk.
Een korte en krachtige effectieve behandeling. Miriam is nuchter, duidelijk en helder in haar uitleg en behandelwijze.
Nellie Tankink
26-10-15 11:32:58
Mirjam behandeld met respect en kundigheid. Ze heeft een voortvarende manier van doen, maar interpreteert ook je signalen, als de behandeling een rustiger tempo vraagt. Ze is altijd bereid om zaken uitgebreid toe te lichten (daar leer je zelf dan ook veel van) en ze heeft goede tips op het gebied van voeding. Naast een goede behandelaar is het ook een heel fijn mens. Mijn vertrouwen heeft ze !
peter kopp
17-10-15 08:38:05
na jarenlange ellende nam ik 2 keer per jaar een tuinamassage waarvoor ik naar den Haag of Amsterdam moest reizen.
Toevallig(bestaat niet) kwam ik Mirjam tegen aan de Voortsweg tegen en onderga de behandelingen tegenwoordig in Enschede.
Omdat Mirjam en ik eigenlijk hetzelfde meegemaakt hebben(roofbouw op je lichaam en stress) weet ze precies wat en waar ik wat voel.
Chinese geneeskunde blaast de europese gezondheid weg omdat Mirjam naar je luistert en weet waar ze over praat.
Als je als patiënt iets nodig hebt wat ze nog niet kan bieden verwijst ze je door naar een ander vakkundig behandelaar ter ondersteuning.
Het is geweldig Mirjam dicht in de buurt te hebben want bij haar voel je je wel anders en beter als je bij haar geweest bent.
Beter als dat geaai van de fysiotherapeuten hier in Nederland.
Mirjam gaat namelijk naar de oorzaak van de klachten en behandeld die in plaats van alleen de klacht.
Alleen als de oorzaak bekend is(en die vind ze) kan de mens van zijn of haar klachten af komen.
Dank je wel Mirjam,je hebt er een vaste klant bij!
Al hoop ik ooit helemaal van alle klachten af te zijn.
warme groet van een Fan.
Evelien rikkengaa
14-10-15 18:37:51
Mirjam , jij werkt met aandacht en passie , je luistert altijd goed naar mijn verhaaal en je hebt veel kennis van het vak . Ookal kom ik met "vage "klachten , jij weet meteen hoe je dat wil behandelen . Ik kan er weer even tegen , als ik bij je ben geweest . Dank je wel , Mirjam X
Jan
14-10-15 12:10:23
Als ik weer een sport blessure heb dan wete je altijd heel goed de pijnlijke punten weer los te maken en kan ik weer snel aan het sporten. Super
xxx
14-10-15 11:31:50
Bedankt Mirjam,

Ook al is de Tuina behandeling niet altijd pijnvrij. Ik weet wel dat het helpt en dat mijn rug steeds minder pijnlijk is.
Tonen: 5  10   20