Praktijk Gu Qi - Tuina specialist

Over mij


Mijn naam is Mirjam Veenhuis, getrouwd en moeder van 2, inmiddels volwassen, kinderen.

Als kind wou ik altijd al voor mezelf beginnen en na school ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Na jarenlang hard gewerkt te hebben heb ik het roer omgegooid. Door ziekte kwam ik in aanraking met de Chinese geneeskunde en dat heeft mijn kijk op het leven totaal verandert. 

De andere manier van  denken in de Chinese geneeskunde zoals het werken met de 5 elementen, 6 divisies en  niet alleen de reactie behandelen maar ook de actie behandelen. Dit heeft mij doen besluiten om mijn commerciële werk op te zeggen en verder te gaan in de Chinese geneeskunde.

In januari 2019 heb ik samen met mijn man een kopstaart botsing gehad en begrijp nu nog beter dat mensen zich onbegrepen voelen na een whiplash. Het enige voordeel van het zelf meemaken van een  whiplash is dat ik nu veel beter begrijp wat het ongeluk met je lichaam doet en wat een enorme impact het heeft op je lichaam. Na meer dan 2 jaar veelal te horen hebben gekregen dat mijn klachten psychosomatisch zijn is er mij verteld dat ik FNS heb. Funktionele neurologische stoornis. Dat houd voor mij in wegrakingen en kracht verlies van mijn rechterbeen. Met Tuina en acupunctuur heb mijn FNS inmiddels goed onder controle. 

Sinds maart 2022 heb ik ook een frozen shoulder . Wederom met acupunctuur en Tuina heb ik steeds minder last van de frozen shoulder. Binnen 6 maand is mijn schouder weer bijna normaal.

De opleiding Tuina massage heb ik gevolgd bij Qing Bai en succesvol afgerond.                                        Bij Bo Yi  heb ik Tuina Therapie gevolgd en een scriptie gemaakt over menstruatie problemen en geslaagd voor de opleiding. Ook het  diploma Medische basiskennis volgens CPION norm is weer gehaald. 

Ik heb bewust gekozen voor de opleiding Tuina bij Bo Yi  omdat bij Bo Yi les word gegeven op het hoogste niveau doordat de docenten  gespecialiseerd zijn in Tuina en zelf dagelijks werkzaam zijn in hun eigen Tuina praktijk. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om te beginnen aan een acupunctuur opleiding, omdat ik heb gemerkt dat door het  combineren van Tuina met acupunctuur een geweldig resultaat geeft.

In januari 2019 heb ik samen met mijn man een kopstaart botsing gehad. Na het ongeluk heb ik diverse klachten gekregen waaronder een scoliose, kyfose, lordose, whiplash, hoofdpijn, pijn aan de schouder en borstbeen, frozen shoulder en F.N.S. ( Functionele neurologische stoornis). Weet hoe het voelt om hele dagen pijn te hebben en dat veel artsen je niet begrijpen.                                                                              3,5 jaar later en veel tegenslagen gehad, ben ik weer in opgaande lijn. Het proces was heel zwaar maar ongelofelijk leerzaam. TuiNa, acupunctuur, chiropractor en craniosacraal therapie hebben mij geholpen in het herstel.

Chinees gezien ben je nooit uitgeleerd dus na deze opleiding zullen er nog veel meer bijscholingen en evt opleidingen  volgen zodat ik mijn Chinese kennis nog verder kan vergroten.


 Westers medisch basiskennis:

Medische basiskennis - Sonnevelt Opleidingen - geslaagd 2014

Medische basiskennis CPION - School voor Homeopathie - geslaagd 2016

Jaarlijke herhaling van westers Medische basiskennis 2018,2019, 2020,2021,2022

EHBO met AED  - Safety school - geslaagd 2017,2018,2019

Vakopleiding:

 Tuina Massage - Qing Bai - geslaagd 2015

Tuina Therapie 1 - Bo Yi - geslaagd 2015

Basis Chinese geneeswijze - Bo Yi - geslaagd 2016

Tuina Therapie 2 - Bo Yi - geslaagd  2016                                                                            

 Acupunctuur 2 - Total health - geslaagd 2017

Acupunctuur 3 - Total Health - geslaagd 2018


Bijscholing:

2016  

Vuur cuppen

2018 

Behandeling van vloeistof problemen in TCM 

Effect van chronische stress op je lijf (MBK)

2019 

Acupunctuur strategie voor psycho emotionele ziekte oorzaken 

Stress en burn out   ( MKB )      

Master Tung acupunctuur

2020 

Guasha  

Yamamoto schedel acupunctuur -online 

Fibromyalgie ( MBK )

2021  

Bone setting 

Xi cleft punten fysieke en emotionele blokkades

Vrouwenklachten ( MBK )

2022 

Dr Tan Vermoeidheid

Dr Tan Gynaecologische klachten 

Luo vaten, opslag plaats voor pathogenen

Menstruatieklachten ( MBK )