Praktijk Gu Qi - Tuina specialist

Over mij


Mijn naam is Mirjam Veenhuis, getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Als kind wou ik altijd al voor mezelf beginnen en na school ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Na jarenlang hard gewerkt te hebben en totale roofbouw op mijn lichaam te hebben gepleegd heb ik het roer omgegooid. Door ziekte kwam ik in aanraking met de Chinese geneeskunde en dat heeft mijn kijk op het leven totaal verandert.

De andere manier van  denken in de Chinese geneeskunde zoals het werken met de 5 elementen, 6 divisies en  niet alleen de reactie behandelen maar ook de actie behandelen. Dit heeft mij doen besluiten om mijn commerciële werk op te zeggen en verder te gaan in de Chinese geneeskunde.

De opleiding Tuina massage heb ik gevolgd bij Qing Bai en succesvol afgerond.                                        Bij Bo Yi  heb ik Tuina Therapie gevolgd en een scriptie gemaakt over menstruatie problemen en ben inmiddels geslaagd voor de opleiding. Ook het  diploma Medische basiskennis volgens CPION norm is weer gehaald. 

Ik heb bewust gekozen voor de opleiding Tuina bij Bo Yi  omdat bij Bo Yi les word gegeven op het hoogste niveau doordat de docenten  gespecialiseerd zijn in Tuina en zelf dagelijks werkzaam zijn in hun eigen Tuina praktijk . Na veel wikken en wegen heb ik besloten om te beginnen aan een acupunctuur opleiding. Omdat ik heb gemerkt dat door het evt combineren van Tuina met acupunctuur er nog meer resultaat is. En ook deze heb ik inmiddels afgerond met een diploma.

Chinees gezien ben je nooit uitgeleerd dus na deze opleiding zullen er nog veel meer opleidingen volgen zodat ik mijn Chinese kennis nog verder kan vergroten.


Opleidingen gevolgd:

Medische basiskennis - Sonnevelt Opleidingen - geslaagd 2014

Medische basiskennis CPION - School voor Homeopathie - geslaagd 2016

Jaarlijke herhaling van westers Medische basiskennis 2018,2019

EHBO met AED  - Safety school - geslaagd 2017,2018,2019

Basis Chinese geneeswijze - Bo Yi - geslaagd 2016

Tuina Massage - Qing Bai - geslaagd 2015

Tuina Therapie 1 - Bo Yi - geslaagd 2015

Tuina Therapie 2 - Bo Yi - geslaagd  2016                                                                            

 Acupunctuur 2 - Total health - geslaagd 2017

Acupunctuur 3 - Total Health - geslaagd 2018

Bijscholing:

Behandeling van vloeistof problemen in TCM ( 2018 )

Master Tung Acupunctuur ( 2019 )

Acupunctuur strategie voor psycho emotionele ziekte oorzaken (2019 )