Praktijk Gu Qi - Tuina specialist

Over mij


Mijn naam is Mirjam Veenhuis, getrouwd en moeder van 2, inmiddels volwassen, kinderen.

Als kind wou ik altijd al voor mezelf beginnen en na school ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Na jarenlang hard gewerkt te hebben heb ik het roer omgegooid. Door ziekte kwam ik in aanraking met de Chinese geneeskunde en dat heeft mijn kijk op het leven totaal verandert. 

De andere manier van  denken in de Chinese geneeskunde zoals het werken met de 5 elementen, 6 divisies en  niet alleen de reactie behandelen maar ook de actie behandelen. Dit heeft mij in 2004 doen besluiten om mijn commerciële werk op te zeggen en verder te gaan in de Chinese geneeskunde.

De opleiding Tuina massage heb ik gevolgd bij Qing Bai en succesvol afgerond.                                        Bij Bo Yi  heb ik Tuina Therapie gevolgd en een scriptie gemaakt over menstruatie problemen en geslaagd voor de opleiding. Ook het  diploma Medische basiskennis volgens CPION norm, is weer gehaald. 

Ik heb bewust gekozen voor de opleiding Tuina bij Bo Yi,  omdat bij Bo Yi les word gegeven op het hoogste niveau doordat de docenten  gespecialiseerd zijn in Tuina. Daarna nog eenAcupunctuur opleiding gevolgd. De combinatie van TuiNa en acupunctuur geeft echt een geweldig resultaat.

In januari 2019 heb ik samen met mijn man een kopstaart botsing gehad en begrijp nu nog beter dat mensen zich onbegrepen voelen na een whiplash. Het enige voordeel van het zelf meemaken van een whiplash is, dat ik nu veel beter begrijp wat het ongeluk met je lichaam doet en wat een enorme impact het heeft op je lichaam. Na het ongeluk heb ik meerdere klachten gekregen waaronder een frozen shoulder en FNS (Funktionele neurologische stoornis), spier afgescheurd van de thoracale wervel, laaghangende schouder, nekklachten, hoofdpijn enz.
In de jaren na het ongeluk heb ik grote stappen vooruit gezet in mijn herstel van het ongeluk dankzij TuiNa, acupunctuur, chiropractie en craniosacraal therapie. En natuurlijk eten volgens de Chinese geneeswijze dwz eet s'ochtends als een koning, s' middags als een keizer en s' avonds als een bedelaar en dat betekent voor mij 3x daags een warme maaltijd.
 Westers medisch basiskennis:

Medische basiskennis - Sonnevelt Opleidingen - geslaagd 2014

Medische basiskennis CPION - School voor Homeopathie - geslaagd 2016

Jaarlijke herhaling van westers Medische basiskennis 2018,2019, 2020,2021,2022,2023

EHBO met AED  - Safety school - geslaagd 2017,2018,2019

Vakopleiding:

Tuina Massage - Qing Bai - geslaagd 2015

Tuina Therapie 1 - Bo Yi - geslaagd 2015

Basis Chinese geneeswijze - Bo Yi - geslaagd 2016

Tuina Therapie 2 - Bo Yi - geslaagd  2016                                                                            

Acupunctuur 2 - Total health - geslaagd 2017

Acupunctuur 3 - Total Health - geslaagd 2018


Bijscholing:

2016  

Vuur cuppen

2018 

Behandeling van vloeistof problemen in TCM 

Effect van chronische stress op je lijf (MBK)

2019 

Acupunctuur strategie voor psycho emotionele ziekte oorzaken 

Stress en burn out   ( MKB )      

Master Tung acupunctuur

2020 

Guasha  

Yamamoto schedel acupunctuur -online 

Fibromyalgie ( MBK )

2021  

Bone setting 

Xi cleft punten fysieke en emotionele blokkades

Vrouwenklachten ( MBK )

2022 

Dr Tan Vermoeidheid

Dr Tan Gynaecologische klachten 

Luo vaten, opslag plaats voor pathogenen

Menstruatieklachten ( MBK )

2023

Element Metaal                                                                                                                                              Oncologie, regulier medische inzichten ( MBK )