Praktijk Gu Qi - Tuina specialist

Acupunctuur 

Acupunctuur is een behandeling waar veel mensen al mee hebben kennis gemaakt. Waar er met Tuina gewerkt wordt door middel van massagetherapie word er met acupunctuur gewerkt met naalden.

Door acupunctuur naalden te zetten op bepaalde punten op de meridiaan kan de Qi van de meridiaan geregeld worden.

Er zijn heel veel verschillende soorten acupunctuur. Tijdens de acupunctuur opleiding word er voornamelijk gewerkt met de traditionele acupunctuur.  Daarnaast heb ik ook bijscholingen gedaan in 2 andere soorten acupunctuur. Waardoor ik in de praktijk werk met 3 soorten acupunctuur. Afhankelijk van de klacht en persoon kijk ik welke acupunctuur het beste bij de de klachten past. 

Traditionele chinese acupunctuur 

De acupunctuur waarmee gewerkt word met de meridianen en de verstoringen in de meridianen hersteld waardoor Qi en bloed weer beter kunnen gaan stromen. Deze opleiding duurt 3 jaar, alleen als je je TuiNa diploma al hebt dan mag je het in 1 of 2 jaar doen. heb ervoor gekozen om het in 2 jaar te doen. Daarnaast heb ik bijscholingen voor acupunctuur gevolgd om nog breder te kunnen werken

Master Tung Acupunctuur

In de geschiedenis van de chinese geneeskunde zijn in er verschillende soorten acupunctuur ontstaan, waaronder Master Tung. Hij werkt met andere punten dan de klassieke acupunctuur. Om het zo simpel mogelijk uit te leggen is dat hij weinig naalden gebruikt met veel effect. Uiteindelijk komen ook zijn acupunctuur punten uit de oude boeken maar heeft dit verwerkt tot een eigen systeem.

Acupunctuur voor psycho emotionele ziekte oorzaken 

( Bruno Braeckman )

Ook Bruno braeckman heeft zich ontwikkeld met acupunctuur en dan gericht op emoties . Enkele acupunctuur formules waar mee gewerkt worden zijn: Interne en Externe draken, Agressive Energie en de 8 Zaligheden. En met deze acupunctuur formules kunnen er veel emoties verwerkt worden zoals:             trauma, loslaten van emoties, eindelijk kunnen verwerken van oude patronen. Soms met 1 behandeling en soms zijn daar meerdere behandelingen voor nodig. Wat wel opvalt is dat iedereen erg ontspannen na de behandeling is, helemaal ZEN.


Yamamoto schedelacupunctuur

In de jaren zestig ontdekte de Japanse arts en wetenschapper Toshikatsu Yamamoto een onafhankelijk acupunctuursysteem. Dr. Yamamoto presenteerde deze methode, die oorspronkelijk uit vijf punten bestond, voor het eerst op een Japans Ryodoraku-congres in Japan in 1973. Twaalf jaar lang behandelde hij met behulp van deze zeer effectieve punten, die hij basispunten noemde, met succes patiënten met een beroerte. van pijn en verlamming, frozen shoulder, nekklachten en nog veel meer.

Een acupunctuur behandeling kost:
Acupunctuur behandeling- 45 minuten  € 50,00  ( per 1 mei 2023 €55,00 )
Acupunctuur behandeling -60 minuten  € 65,00 ( per 1 mei 2023 €70,00 )
De eerste behandeling duurt altijd  1 uur en kost € 65,00 ( per 1 mei 2023 €70,00 )

Voor een evt vervolgbehandeling kunt u kiezen uit een behandeling van 45 min of 60 min 

De Tuina therapie behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door de aanvullende zorgverzekering, afhankelijk van uw pakket.

Acupunctuur kan ook gebruikt worden i.c.m. TuiNa therapie.                                                                          Guasha, cupping, Hijama en moxa worden in overleg, geïntegreerd in de Tuina of acupunctuur behandeling en zijn niet los te boeken